Jak przetrwać zimę – poradnik

251ed7ebc3c574872b9595b4122b9b4f_1920x1080
Cześć! Jako, że blogerki już za niedługo zaczną gadać o świątecznych sprawach itd., postanowiłam je trochę wyprzedzić i dodać tekst na ten temat już dziś. Poza tym chciałabym opowiedzieć wam o nowym cyklu jaki dla was szykuję, a ten post jest pierwszym z tego rodzaju. No to tak: co tydzień przez całego grudnia (to specjalnie) będą wyświetlane wpisy na temat wszystkich świąt grudniowych. Takich notatek będzie 6 z czego 2 nie będą dotyczyły Christmas’owych świąt, a końca roku, czyli Sylwestra.
A więc dzisiejszym tematem, jeżeli w ogóle mogę to nazwać tematem, jest przetrwanie w zamieć śnieżną. Jak to zrobić?
  • Po pierwsze:
Zamiast wyłazić na zimny wiatr zostań w domu i poczytaj coś na nowo powstałych blogach. Nie chce wam się szukać? Proszę, oto najnowsze strony podobne do mojego blogaska:
Blog o Rosji. Tak, ten nieciekawy temat. Ale ta blogerka porusza go w niecodzienny sposób.
Zdecydowanie najlepszy blog tego zestawienia. Dziewczyna ma pozytywna duszę i chce nią zrażać innych. Pisze zwykłym tonem i da sie zrozumieć każde słowo, a gdy przeczyta się 1 opis chce się więcej. Ale dostałam motywacji!
Podróżniczy i zarazem edukacyjny blog.
Pragnę dodać, że małe raczkujące blogi mogą się do mnie zgłaszać w komentarzach lub na email (Radownisia@o2.pl) o reklamę ich działalności. Przyjmuję blogi od jednego do pięciu wpisów.
  • Po drugie:
Upiecz  ciacho, no bo powiedzcie szczerze, kto z was nie lubi dodawać mąki do jajek?
Nie macie pomysłu, przepisu? Żaden problem,  o tym także pomyślałam. Dodam, więc przepisy na dwie potrawy do wykonania całą rodziną w nudne chwile.
Na początek:
Francuskie tosty
Kruche owocowe
Na deser przydałoby się jakieś babcine ciasto. Może kruchy owocnik? Ten przepis wymyśliła tak na prawdę moja mama wiec nie jest ono babcine, a mamine. Hehe
PicMonkey Collage
  • 6 jajek (oddzielić)
  • 3 szklanki mąki, w tym pół ziemniaczanej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki cukru
  • kilka łyżek oliwy
  • owocki

Ubij pianę z białek i cukru. Do żółtek przesiej mąkę wraz z proszkiem. Dodaj olej, owoce oraz pianę. Wymieszaj łyżką. Piecz przez 45 minut w 180 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>